Cat Pumps | Hogedrukpompen | Cat Pompen | Hogedruk Accessoires | Pijttersen

Cat Pumps | Cat Pompen | Onderdelen | Revisie Reparatie Service | Hogedruksystemen | Hogedrukpompen +31(0)50-8200963 (0) Offertelijst

Product selector

Debiet
Druk

Cat Pumps Hogedrukpompen

Cat Pumps hogedrukpompen

Cat Pumps is een fabrikant van kwalitatieve industriële triplex zuiger- en plunjerpompen en op maat ontworpen pompsystemen.
Cat Pumps heeft meer dan vier decennia ervaring in de industriële hogedrukpompen.
De Cat hogedrukpompen zijn ontworpen en vervaardigd volgens de ISO 9001 Norm. 


Onze Cat pompen zijn triplex, hogedruk- en vloeistofpompen die bekend staan als betrouwbaar, voortdurend werkende pompen met een lange levensduur en die in duizenden toepassingen draaien over de hele wereld.
Klanten kiezen voor Cat pompen vanwege de lage kosten gedurende de complete levenscyclus.

  • P = Pressure / Werkdruk (bar) + Q = Quantity / Debiet ( l/m) x 24 uur per dag x 7 dagen in de week = CatPumps.
  • Lange levensduur van de pomp resulteert in lage werkingskosten.
  • Lange levensduur van dichtingen en kleppen resulteert in lage onderhoudskosten en onderhoudsintervallen.

BASISGEGEVENS

Debiet  0,1 - 908 l / min
Druk  7 - 690 bar
Temperatuur   -23 t/m 116 ° C
Materiaal  Messing, NiAlBr, SS304, SS316, Duplex en andere speciale materialen

Cat Pompen specificatie tabel Pijttersen BV
Klik hier voor een compleet overzicht van de Cat pompen 

Het selecteren van een pomp
Wees voorzichtig met het uitzoeken van een geschikte pomp en kies niet voor een te kleine pomp met te weinig opbrengst en druk. Onderzoek de levensduur van de pomp en de lengte van de intervallen van het onderhoud. Een belangrijke overweging is de beschikbaarheid van onderdelen voor de revisie van de pomp. Het is belangrijk om uw pomp te laten werken binnen de nominale prestaties. Dit omvat niet alleen de opbrengst en druk maar ook de inlaat omstandigheden, temperatuur, levensduur en vloeibare compatibiliteit. Buiten onze standaard product aanbod, hebben wij verschillende onderdelen beschikbaar van verschillende materiaalsoorten, om zo aan de meest veeleisende toepassing te voldoen.
(Mocht U al een Cat Pumps hogedrukpomp in uw bezit hebben en dat U niet weet welke pomp U heeft?

Kiezen van een voedingsbron
CatPompen kunnen gebruik maken van verschillende voedingsbronnen. Enkele voorbeelden zijn: elektrische motoren,gas-of dieselmotoren, hydraulische en pneumatische motoren. Zorg ervoor dat u uw aandrijving met voldoende pk's selecteerd om te kunnen voldoen aan het maximum systeem opbrengst en druk.

Het selecteren van een aandrijving
Cat Pompen worden aangeboden met verschillende aandrijvings opties.
Er zijn systemen die band aangedreven worden door een riemschijf of koppeling, maar er zijn ook sommige directe aandrijving opties zoals direct gekoppeld, versnellingsbak of holle as directe aandrijving.

Zorgen voor een maximale goedwerkend pompsysteem
Moderne hogedrukpompsystemen maken meestal gebruik maken van positieve verplaatsing van de vloeistof. De opbrengst hangt rechtstreeks samen met de omwentelingen van de krukas van de pomp.
Optimale werking van de pomp is afhankelijk van het gehele vloeistofsysteem en kan alleen worden verkregen met het juiste ontwerp, keuze van componenten, installatie en onderhoud van uw pomp en het systeem accessoires.
Realiseer dat een triplex plunjer- of zuigerpomp een verdringerpomp is en dat de druk daar wordt opgebouwd alwaar de vloeistof een weerstand onder­vindt. De uitein­delijke druk is dus afhankelijk van enerzijds de weerstand (in hogedruk reinigingssystemen de sproeier aan het uiteinde van de spuit­lans) en anderzijds de drukbegrenzing, zoals daar zijn drukregelaar en veiligheid (overdrukbeveiliging). Daarnaast dienen het aandrijf vermogen en de gebruikte componenten, o.a. type pomp, afgestemd te zijn op de uitein­delijke werkdruk.
Deze voorschriften gelden ook voor pompen, waarmee verschillende andere "producten" dan water worden verpompt.