Visit our webshop

Gas turbine inlaat bevochtiging

Cat Pump Inlaat bevochtings installaties worden wereldwijd gebruikt bij elektriciteitscentrales voor het koelen van de turbine inlaat. Deze installaties gebruiken gedemineraliseerd water om een nevel te vormen met daarin zeer kleine water druppels met behulp van verstuivers dit bij een druk van c.a. 140 bar. De nevel zorgt voor verdampingskoeling als het verdampt in het inlaatkanaal van de gas turbine.

Hogedruk ultra zuiver gedeïoniseerd (DI) water wordt gepompt door hogedruk verstuivers die geplaatst zijn bij het inlaatkanaal van de gas turbine. De sproeiers maken een fijne nevel dat direct verdampt met behulp hiervan wordt inkomende lucht gekoeld(de verdamping is een koelingsproces). De gekoelde lucht verhoogt de massastroom en daardoor werkt de gas turbine effectiever. Deze systemen zijn de meest zuinige en efficiënte keuze voor gas turbine inlaat bevochtiging.

Om schade aan interne turbine onderdelen te voorkomen, wordt er bij deze toepassing gebruik gemaakt van ultra zuiver gedemineraliseerd water met een puurheid van 18MG/OHM. De agressieve eigenschappen van het water zorgen voor een zware omgeving voor de pomp en accessoires.

Nauw werkend met producenten en onderhoudsdiensten van deze installaties, heeft Cat Pumps duurzame en betrouwbare pompen en accessoires gemaakt voor de industrie. Deze toewijding aan kwaliteit maakt Cat Pumps het merk wereldwijd voor het bevochtigen van inlaatkanalen van Gasturbines.

Gas turbine inlaat bevochtiging