Visit our webshop

Biodiesel verwerking

Biodiesel is de naam die gegeven wordt aan gewonnen diesel brandstof dat gemaakt is van vetten en oliën. Deze worden gewonnen uit bijvoorbeeld:

  • Dierenvetten
  • Afvalvetten
  • Eetbare oliën
  • Verwerkingsafval

Biodiesel wordt vaak omschreven als een schone/alternatieve brandstof. Het bevat geen petroleum maar kan hier wel mee gemixt worden om een biodieselmengsel te maken.

Vloeistoffen op hoge druk worden gebruikt bij diverse stappen in het maken van biodiesel. Het inspuiten van Methanol is een erg bekende stap hierin. Water is niet benodigd bij het maken van biodiesel zelf maar is wel een belangrijk element in het productieproces. Wat wordt gebruikt om gassen die vrij komen bij het proces te onderdrukken en is nodig om de productie van steenkool te minimaliseren.

De engineers van Cat Pumps werken nauw samen met onderzoek en ontwikkelings instellingen in Noord-Amerika en Europa zodat de beste pomp oplossingen mogelijk zijn in de proces industrie. Als resultaat hier van heeft Cat Pumps een pomp ontwikkeld voor biodiesel industrie.

Deze samenwerking heeft er voor gezorgd dat Cat Pumps de nummer 1 keuze is voor de hoge druk toepassingen in de biodiesel verwerkings industrie.

Biodiesel verwerking