Visit our webshop

Pijttersen special: 1530RSCM.CO2

De Cat Pumps 1530RSCM.CO2 is een innovatieve CO2-pomp speciaal ontworpen om CO2 in vloeibare vorm te verplaatsen. Deze pomp wordt onder andere gebruikt om patronen te vullen met vloeibare CO2. En deze patronen zie je terug in ontzettend veel toepassingen. Denk hierbij aan het gebruik op boorplatformen, het verven van kleding en misschien zelfs in je eigen keuken.

Specificaties Cat Pumps 1530RSCM.CO2

De Cat Pumps 1530RSCM.C02 is speciaal ontwikkeld voor het verplaatsen van CO2 in vloeibare vorm. In de ontwikkeling van deze pomp is nagedacht over alle uitdagingen die komen kijken bij het verplaatsen van vloeibare CO2. Zo zorgen de omgekeerde spruitstukken ervoor dat de luchtbellen via de inlaat ontsnappen en terugkeren naar de tank. Dit voorkomt mogelijke problemen door luchtbellen in de afvoerleiding.

Daarnaast zijn de afdichtingen van deze pomp geoptimaliseerd voor lage temperaturen en de laag smerende eigenschappen van vloeibare CO2. Dit resulteert in verbeterde prestaties en een langere levensduur van de pomp.

Ook zijn de aandrijfuiteinden uitgerust met verbeterde materialen en een geoptimaliseerd ontwerp om te voldoen aan de hoge inlaatdrukken die nodig zijn om C02 in vloeibare vorm te behouden. Bovendien bieden de geventileerde afdichtingshouders extra bescherming tegen mogelijke ontsnapping van CO2 langs de drukafdichtingen, waardoor schade aan de aandrijfuiteinden of pompspruitstukken wordt voorkomen.

Als laatste zorgen de inlaatspruitstukken met poorten bescherming tegen schade veroorzaakt door lekkage van C02 en de meegeleverde terugslagklep voorkomt het binnendringen van omgevingslucht in het pompspruitstuk.

Wil je meer weten over de Cat Pumps 1530RSCM.C02 of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op. Wij staan klaar om jouw technische vragen te beantwoorden.